Anneleen, 27 jaar, cliënt.

“Mijn onzekerheid remde mij af om aan de berg papierwerk te beginnen.”

Vroeger vond ik papierwerk en administratie altijd erg moeilijk. Mijn beiden ouders hielpen mij hiermee, omdat ik er zelf geen weg in vond. Mijn onzekerheid remde mij af om aan de berg papierwerk te beginnen. Maar liever wilde ik dit toch zelf kunnen.

Zoë van Oikonde is toen opgestart. Samen hebben we zeker een volledig jaar de tijd genomen om hier een weg in te vinden. Ik moest zelfvertrouwen krijgen om dit alleen te durven doen. Zoë leerde me lijstjes maken via apps, zoals todo-lijstjes en boodschappenlijstjes. Ik kreeg ook stilaan meer inzicht in mijn inkomsten en uitgaven en leerde bij over verschillende diensten zoals het VAPH en het FOD. Een goed jaar later kan ik zeggen dat ik eigenlijk alles zelfstandig doe. Zoë helpt me hier en daar nog bij echt moeilijke papieren, maar het meeste doe ik zelf.

Door minder vragen te hebben over papieren en administratie is er ook meer ruimte vrijgekomen om te praten over andere zaken. Dat doet me deugd, want ik heb hier echt veel nood aan. We kunnen nu meer tijd steken in andere thema’s of gewoon eens een praatje maken over hoe het met me gaat.