Word vrijwilliger bij Oikonde

Handig met naald en draad?

We zoeken een vrijwilliger waar we sporadisch beroep op kunnen doen wanneer iemand van onze cliënten gordijnen of andere textiel moet laten inkorten, maar niet de middelen heeft om dit betaald te laten doen. Voel jij je geroepen?
Aarzel niet om ons te contacteren!

Hulp bij een verhuis of bezoek containerpark

Als mensen met een beperking naar het containerpark moeten of voor een verhuis staan, is dat vaak een probleem. Zelf beschikken ze niet over het nodige vervoer. Niet iedereen kan familie of vrienden inschakelen en er zijn bijzonder weinig klusjesdiensten waarop beroep kan gedaan worden voor zulke vervoersvragen. Oikonde zoekt dan ook vrijwilligers -specifiek voor regio Lier- die beschikken over een aanhangwagen of een camionette en die af en toe een rit willen maken naar het containerpark of mee een verhuis willen doen.

Kokkerellen

L. is een 50-jarige vrouw met een licht mentale beperking uit Putte. Ze houdt van kokkerellen, maar vindt het niet makkelijk om altijd gezond te koken.  We zijn op zoek naar een vrijwilliger die haar regelmatig wil helpen bij het bereiden van een gezonde maaltijd.

Eenzaamheid doorbreken

L. is een normaal begaafde vrouw van 64 jaar met autisme. Ze woont zelfstandig en kan rekenen op ondersteuning van haar netwerk. Toch voelt ze zich vaak wat eenzaam en zou ze graag iemand leren kennen die samen met haar een keer wat wil wandelen, iets wil gaan drinken, naar de markt gaan,… Geen grootse activiteiten, gewoon een keer het huis uit. L. woont in Londerzeel.

Uitstapjes maken

L. is een enthousiaste 50-er met een licht mentale beperking. Zij werkt voltijds. In haar vrije tijd gaat ze graag shoppen, naar de film of toneel, een museumbezoek,… Maar ze is nog op zoek naar een actieve dame die haar wil vergezellen bij deze activiteiten. L. heeft wat tijd nodig om iemand te leren kennen, maar eens de klik er is, is het een echte babbelkont. We zijn dus op zoek naar een vlotte vrijwilliger die zich in het weekend of op weekavonden kan vrijmaken. L. woont in Putte.

Klussen en/of uitstappen maken

D. is een sociale 40-er met een lichte mentale beperking. Hij woont sinds kort alleen en kan nog wat hulp gebruiken bij het in orde zetten van de woonst. Hij trekt er ook graag op uit en zoekt een compagnon om samen met hem leuke uitstapjes te doen. Vbn. naar de markt, naar zee, naar Bokrijk,… We zijn op zoek naar een vrijwilliger die hem kan helpen met wat praktische klusjes én een vrijwilliger (al dan niet dezelfde) die graag samen met hem op stap wil gaan.

Gezelschap en ondersteuning voor vrouw met fysieke beperking

S. is een jonge vrouw met een fysieke beperking. Zij gaat wekelijks naar de sociale kruidenier, maar het is niet makkelijk voor haar om die zware boodschappen te dragen. We zoeken een vrijwilliger die mee kan gaan om te helpen dragen. S. zit ook vaak alleen thuis (haar partner gaat uit werken) en zou zeker kunnen genieten van wat gezelschap, een babbeltje af en toe. In mei verwacht het koppel hun eerste kindje en ook hierbij is wat ondersteuning zeker welkom. S&D wonen in Lier.

Uitstapjes met kinderen

N. is een blinde vrouw van 35 jaar. Ze is een alleenstaande mama van 3 kinderen (2 jaar, 5 jaar en 11 jaar oud) en het is niet eenvoudig voor haar om haar gezin te runnen. We zoeken een enthousiaste vrijwilliger die zich in de weekends kan vrijmaken en regelmatig (maandelijks) iets leuks wil gaan doen met de kinderen, zodat mama even wordt ontlast. N. woont in Sint Katelijne Waver. Ze spreekt Frans, maar kan zich in het Nederlands behelpen. De kinderen spreken Nederlands.

Vervoer naar de voetbal

N. is een blinde vrouw van 35 jaar. Ze is alleenstaande mama van 3 kinderen. Het is niet altijd eenvoudig om haar gezin te runnen. We zijn op zoek naar een vrijwilliger die haar zoontje van 11 jaar wekelijks naar de voetbaltrainingen en -matchen wil voeren.

Samen op stap en koken

D., een zwakbegaafde 30’er met een fysieke beperking zoekt een vrijwilliger om samen uitstappen te doen. Hij zoekt gezelschap om op regelmatige basis samen te proeven van cultuur en kunst, naar pretpark, op café of naar de bioscoop gaan, eventueel samen een cursus te volgen,… Ook zoekt hij iemand die af en toe samen met hem zou willen koken. Hij woont in Koningshooikt.

Ophalen voedselpakket

We hebben een aantal cliënten die het financieel niet breed hebben. Ze zouden enorm geholpen zijn met een wekelijks voedselpakket. Probleem is dat dit in Schriek moet opgehaald worden en dat ze daar zelf niet geraken. We zoeken een vrijwilliger die wekelijks, op woensdagnamiddag, van Duffel naar Schriek wil rijden om een voedselpakket gaan op te halen.

Interesse om vrijwilliger te worden?

Stuur dan een mailtje naar michdemol@oikonde.org!